Welke voeding geeft meer energie, gezond gewicht, helderheid van geest, verbeterde stoelgang (ontgiftigen), en is eenvoudig te bereiden?
Het belangrijkste voor voeding is, ….. het moet het lichaam voeden! Dit klinkt zo simpel maar heel veel voeding in de supermarkt voldoet beslist niet meer aan dit basis principe.
Een rauwe voeding dieet studie werd in 2006 uitgevoerd door Lenka J. Zajic, een Master in vegetarische en levende voeding, die een studie opzette onder 500 rauwe voeding gebruikers. Deze studie toonde dat mensen die 80 tot 90% rauwe voeding gebruikten in hun dagelijks dieet een significant verbetert immuunsysteem hadden, een verbeterde spijsvertering, minder allergieën, gezond gewicht, minder ziektes, meer energie en mentaal en emotioneel welbevinden rapporteerden.
“Aanvankelijk schijnt er geen vraag te zijn dat een dieet met veel rauwe voeding gezondheidklachten en ziektes kan reduceren of genezen”, stelde Zajic.
Het eten van rauwe voeding verbetert het energie niveau
Er zijn een paar redenen hiervoor. Een daarvan is dat het lichaam minder energie hoeft te besteden aan het verteringsproces van de voeding. Rauwe voeding bevat immers veel enzymen die normaal in het kookproces verloren gaan. Enzymen helpen het lichaam om voedingsstoffen te ontleden in kleinere voor het lichaam bruikbare voedingsstoffen. Verder was de Cardiovasculaire duurzaamheid beter voor 67 percent van ondervraagden. Een enorme toename in energie niveau werd gemeld onder de deelnemers om precies te zijn melden 31% tot 88% van de deelnemers dat ze een goed, tot excellent energie niveau hadden.
Ontgiftigen van het lichaam verbetert dramatisch op een rauw voedingdieet.
Mensen die rapporteerden twee of meer keren ontlasting te hebben nam toe van 25% tot 78% terwijl het aantal meldingen van verstoppingen afnam van 73% tot 30%. Het hebben van een goed spijsverteringssysteem is vitaal voor het hebben en behouden van de gezondheid.
Het bereiden van rauwe voeding kost minder tijd!
De tijd die men dagelijks kwijt is aan het bereiden van de maaltijd is bij rauwe voeding minder in vergelijk met gekookte voeding.
….. en geeft nog meer tijd winst.
Rauwe voeding eters melden bovendien minder slaap behoefte. Diegene die rapporteerden dat ze 8 uur slaap wel nodig hadden zakte van 59 tot 19%. De kwaliteit van de slaap is eveneens belangrijk. Diegene die geen slapeloosheid rapporteerden steeg van 40 naar 59%.
Een gezond gewicht
Volgens een studie onder 864 rauwe voeding eters die meer als twee jaar deze dieetstijl volgden hadden 82,5% van de deelnemers gewicht verloren nadat zij de switch gemaakt hadden. 75% van hen waren niet op het ‘ideale’ gewicht maar ondervonden geen problemen meer nadat ze overgeschakeld waren om dit te bereiken.
Mentale gezondheid
Een van de meest dramatisch en moedgevende gevolgen van het omschakelen naar een rauwe voeding dieet stijl zijn de mentale, emotionele en spirituele gezondheid. 87,5% maakten hier notie van inclusief: Optimistisch, geduldig, geheugen, concentratievermogen, creativiteit, efficiënt, passie, intuïtie, vreugde.
Rauwe voeding & het milieu
Het produceren van vlees kost enorm veel energie en voeding. Deze voedingsbronnen kunnen ook direct voor menselijke consumptie aangewend worden. Een op vlees gebaseerd dieet kost 7 maal meer land dan een op plantaardige voeding gebaseerd dieet. Wist u dat de daarvoor benodigde dieren meer luchtvervuiling produceren dan alle voertuigen ter wereld?
Bron: naturalnews.com